22 Aralık 2010 Çarşamba

Büyüyorsunya aşkolsun sana :)

2.5 sene. Bir insan hayatında nedirki aslında 2.5 sene dediğin? Tamamiyle bize muhtaç bir varlıktan; konuşan, derdini anlatabilen, yeri geldiğinde espiri bile yapabilen bir çocuğa dönüşebilmek için gerçekten kısa bir zaman düşününce. Bu mucizeye tanıklık etmek, bu çocuk bendenmi çıktı? benim çocuğum mu diyebilmek hâlâ :) Artık ipin ucu kaçtı. Takip edip aktaramıyorum herşeyi. O kadar çok şey oluyorki minik minik. Ahh not almak, aktarmak buraya. Keşke yapabilsem.
Her zaman dediğim gibi kötü geçen bir bebeklikten sonra 2 yaş şeysi de olsa ben memnunum bu yaşlardan. Daha bir aklımız eriyor yaptığın huzursuzluklara. Elimizden çoğu zaman bir şey gelmese de :) Karşımızda, on yüz milyon nedenden herhangi biri için ağlayan bi bebektense yaşının gereği mızıklayan, her şeye hayır diyen, sizinle güç savaşına giren bir çocuk tercihim şu an :) Tabi büyük konuşmamak gerek. Daha bunun yuvası, alıştısı, alışmadısı, okulu, dersi... var. Her an fikrim değişebilir yani :)

Bu aralar çokça içime sokasım var seni bilesin oğlum. Her ne kadar bu, fiziken mümkün olmasa da yumulmak, mıncırmak, yapışarak sen ittirene kadar öpmek suretiyle gideriyorum isteğimi.

Eskiden dokundurtmayan sen, artık sabahları uyanma arifesi çaktırmadan mıncırmalarıma bir şey demiyorsun. Gece yatmadan koltukta yanını gösterip "bak sana yer var burda" diyorsun. Hatta bazen yanak yanağa uyuyoruz nefesini hissederek :) Ben zaten uzaktan sevemiyorum biliyorsun. Değerlendiriyorum bu anları ne yalan söyleyeyim :)

Her salata yaptığımda gidip gelip bir şeyler isteyip yemen :) Laf aramızda ben de çok severim atıştırmayı :) Koca brokoliyi yedinya çiğ çiğ. Annesinin oğlusu diyorum böyle zamanlarda içimden :)

Babanını kucağında hayvalara bakıyorsunuzya içimin yağları eriyor :) Niye niye niye diye soruşların. Bazen cevabını bilsen de :)

Akşam ne kadar zor gelse de bazen hoşuma gidiyor kitap okuyalım demen :) Tekrar tekrar okutman aynı kitabı. Sütünü içtikten sonra "dişlerimizi fırçamayı unuttuuuuk" demen uzatarak :) Sonra uykuya geçmeden "bi araba versene" deyişin :) Her annneeee dediğinde içimin yağları eriyor :) Ben senin annenim değil mi :) Bir tek ben değil mi :)

Seni çook seviyorum oğlum :)

5 yorum:

  1. Bak aglarim simdi heee

    Op onu kokla icine cek Tansayi uyuttum optum dur gidip Derinime sariliyim kocaman

    Bu arada ilk resme oldum hep oyle gulsun emi

    Seni ve Doruguda optum cocuklarimi optugum gibi

    YanıtlaSil
  2. Sizinkinin bebekliği de bizimki gibi öyle zor geçmiş ki şimdi öpüp başınıza koyuyorsunuz değil mi? Aslında sanırım o zorluk sonradan uyuma dönüşüyor.. ama dediğiniz biraz sonradan da dış zorluklar beliriyor.. okul vs gibi.. kolaylıkalr sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. düzeltiyorum, "her annneee dediğinde..." değil;
    "her annnaaaa dediğinde..." olacak :)))
    bi de "seni çok seviyom"

    YanıtlaSil
  4. Yaramaz ama yakışıklı minnak :)

    YanıtlaSil